Késpenge készítés:

A késkészítés kezdete a megfelelő magas minőségű acélok kiválasztásával történik. Többnyire hengerelt és kovácsolt acélokat használunk a végterméktől függően. Az acélokat formára stancoljuk/ vágjuk. Következő lépés a hőkezelés/edzés, ezt egy állandó 1,000˚C feletti hőmérsékleten lévő folytonos működésű védő gázlégkörös kemencében hajtjuk végre.Az eljárás során kizárunk bármilyen kapcsolatot a légköri oxigénnel, hogy elkerüljük az anyag felszíni oxidálódását. A következő lépésben úgynevezett eresztés/lágyítás következik 200-280 ˚C folytatott kezelés kiküszöböli a legnagyobb belső feszültségeket az acélban.  

A kezelés lehetővé teszi az acél alkotórészeinek molekuláris szinten való igazodását ennek következtén szívósságot és erőt kölcsönöz a késpengéknek. Ezt kővetően a kések élszögeinek kialakítása, vékonyítása következik. Minden kés a funkciójának megfelelő élszöget kap, ezután csiszolás-polírozás következik a kívánt végsőfelület eléréséig.

Markolatok:

Műanyag markolatok: Egy különleges módszerrel formába öntjük / fröccsöntjük a kész pengékre, eközben a penge és markolat között egy tökéletes kapcsolat jön létre. A higiénikus markolat jó minőségű, tartós, nem csúszós, különféle színű műanyagból készül, amely résmentesen illeszkedik a pengéhez.  Ezek a markolatok megfelelnek a modern élelmiszeripari követelményeknek, mosogatógépben tisztíthatóak.

Fa markolatok: Egzotikus Gombeira fából készülnek, tulajdonságainak köszönhetően a kések számára az egyik legjobban megfelelő fafajta. A markolat elkészítése több munka fázis eredménye. Kiindulási pontja a megfelelő méretre szabás, ezt követően tapasztalt szakemberek segítségével illesztés, fúrás, szegecselés, csavarozás, ragasztás. Minimum 24 órás várakozási idő után befejezésként köszörülés, csiszolás, polírozás követi.

Agancs markolatok: Elkészítése a legnagyobb szakértelmet és odafigyelést igényel, mivel természetességéből adódóan két azonos darab nem létezik, de gondos válogatással elérhető, hogy két olyan méretre szabott gímszarvas agancsot válasszunk, melyeket összepárosítva végeredményként esztétikus, szép és egyedi markolat szülessen. Elkészítésének menete: megfelelő méretű darabokat vágva egy gímszarvas agancs ágaiból és szárából, ezután felszelve, optimális vastagságba síkba csiszolva. Ezt követően kezdődhet a késekhez illesztése, furása, ragasztása szegecselése, csavarozása, Minimum 24 órás várakozási idő után befejezésként köszörülés, csiszolás, polírozás követi.

Befejezés:

A kívánt pengék és markolatok elkészítését kővetően a befejező műveletek következnek, végső él szögek kialakítása, fenés, tisztítás, csomagolás és végső ellenőrzés. Minden termékünket lézer berendezés segítségével egyedi márkajelzésünkkel látjuk el. Mely évtizedek óta biztosítja a minőséget és megbízhatóságot.