1957

Idősebb Nagy István gyermekkori álma volt, hogy az általános iskola befejezését követően, a pályáválasztása az orvosi szakma felé orientálódik. Sajnálatosan a családi körülmények nem tették lehetővé a tanittatását, mivel édesapja 3 évig hadifogságban volt, majd hazatérését követően rövid időn belül elhunyt, igy neki, mint a család legidősebb tagjának munkát kellett vállalnia az iskola befejezése után, hogy megélhetést biztositson Édesanyja és kisebb testvére számára. Ha már az orvosi pálya csak egy álom maradt számára, azért próbált a szakmához kicsit közelebb kerülni, ezért orvosi műszerész szakiskolába jelentkezett és közben egy régi mesternél kezdett dolgozni.

1959

Szorgalmának és kitartásának köszönhetően ekkorra már a szakiskola mellett elkezdett dolgozni a Sor Endre neves orvosi műszerész műhelyében, majd később az állami gyógyászati segédeszközök gyárában (GYSGY) sajátította el elméleti tudása mellett, a szakma gyakorlati oldalát.

1960

Ebben az évben sikeresen befejezte a szakiskolát, majd rögtön jelentkezett is mesterképzésre. 1964-ben sikeres mestervizsgát tett és 1969 kérelmet nyújtott be a kisiparos tevékenység kiváltására.

1965

Időközben megnősült és családot alapitott, 1965-ben született meg fia, ifjabb Nagy István.

1969

Ez az év fontos szakmai előrelépést hozott id. Nagy István számára, mivel egy Budapesten üzemelő késes műhely elhunyt iparosának özvegye felkéri a fiatal szakembert, hogy vezesse tovább a műhelyt, mindaddig, amig a saját ipar kiváltására nem kap engedélyt. A műhely korábban kizárólag élezéssel és javitással foglalkozott, de miután átvette a vezetését, a tevékenységi körét kiterjesztették manikűr ollók gyártására is.

1971

A következő fordulópont 1971. szeptember 1. napjával következett be életében, amikor is lehetőséget kapott az ipar kiváltására és megalapitotta saját cégét Budapesten. Ettől kezdve Magyarország egész területén forgalmazzák termékeit kis- és nagykereskedelmi formában egyaránt. Egyedi tervezésű termékek készítésével is állnak megrendelőik rendelkezésére.

1973

Minőségi, gyors és preciz munkája alapján felkérést kapott rá, hogy az Állami Orvosi Műszerkereskedelmi Vállalat (OMKER) részére is gyártson és szállitson eszközöket.

1975

Első szakmai útja és szakmai kapcsolatépitése keretében a németországi Tuttlingen településre utazott, ahol látogatás tett az Aesclap gyárban. A látogatás eredményesnek bizonyult, azonban az akkor magyarországi politikai viszonyok nem tették lehetővé, hogy gazdasági kapcsolatot alakitson ki Európában, sőt belföldi kereskedelmi tevékenységét is lekorlátozták az OMKER keretei közé.

1980

Ez az év egy újabb fordulópont mind a család, mind a cég életében. Ifjabb Nagy István ebben az évben megkezdte tanulmányait, orvosi műszerészként, hogy továbbvihesse majdan a családi vállalkozást, valamint megépül a cég új műhelye Érden. A cég ekkor már 4 szakmunkást és 3 ipari tanulót foglalkoztat. A termékkinálata pedig most már évről évre mindig tovább bővül, újabb eszközök gyártásával.

1983

Ifjabb Nagy István megszerzi szakmunkás végzettségét és elkezd dolgozni a családi vállalkozásban. Közel 10 év után újra lehetőség nyilik a külföldi partnerkapcsolat rendszer kialakitására. Számos európai országban, kisebb mértékében még Amerikában is különböző vásárokon és kiállitásokon forgalmazásra kerülnek az általuk előállitott és forgalmazott termékek. 1985-ben létrejön az első ausztriai és németországi export, majd ezt követik a franciaországi és angliai megrendelések.

1988

A család életében ez az év elhozta az újabb generációt, megszületett az unoka, Nagy István, majd 1993-ban a második unoka, Nagy Attila. Az unokák kicsi koruk óta ismerkednek a munkával, részt vesznek a vásárokon, az üzletben besegítenek. Mivel nincs iskolai képzés a késes-köszörűs szakmában ezért a Nagypapától kezdték el megtanulni a szakma rejtelmeit. István 2008-ban orvosi elektronikai szakközépiskolában érettségizett, 2009-ben technikumi végzettséget szerzett. Attila orvosi elektronikai műszerészként végzett. Jelenleg is a cég alkalmazottai mindketten. Ifjabb Nagy István sikeresen elvégezte a mestervizsgát.

1991

Az év jelentős üzleti sikerének könyvelhető el, hogy szerződést kötöttek az Aesculap sebészeti eszközök gyártására és forgalmazására. A cég megitélése és üzleti presztizse, valamint a megrendeléseinek száma és az árbevétel nagysága jelentősen megnövekedett az elkövetkezendő években ennek hatására.

1997

A piaci verseny, valamint a megrendelői igények növekedése azt eredményezte, hogy a cégnek fejlesztéseket kellett végrehajtania. A korábbi géppark jelentős része felújitásra és cserére került, új technológiák kerültek bevezetésre, ezzel együtt bővült a cég profilja, valamint az előállitott és forgalmazott termékeinek a köre is.

2001

Az első jelentősebb export az amerikai piacra ebben az évben volt először. Majd a néhány évvel későbbi átszervezés eredményeképpen a 2016. évtől további együttműködések és gazdasági kapcsolatok alakultak ki amerikai gyártó vállalatokkal és forgalmazókkal.

2010

Az 1971-es cégalapitás óta a 2011. évben zajlott le a legkomplexben belső átalakitás a vállalkozáson belül, amely magába foglalta a folyamatok átszervezését, új arculat kialakitását, valamint a gyártás (technológiák) modernizálását is.

2017

A következő jelentős gyártási (technológiai) fejlesztést a 2017. évben hajtotta végre, az immár három generációssá kiteljesedő családi vállalkozás. A projekt keretében zsebkés technológiai fejlesztés valósult meg, olyan integrált oldal panellal készül, amely még több masszivitással, szivossaggal rendelkezik, mindemellett még kitűnő esztétikai megjelenést is biztosit a használója számára. A rugók is új anyag tipusból készülnek, rozsdamentes acélból.